Bli medlem?

Medlemssidorna är under konstruktion och kommer inom kort att fyllas på. Klicka på länken nedan för att se introduktionsvideo och ta del av förmånen att bli medlem.

Se introduktionsvideo och skapa ett medlemskonto

Redaktionen för boken ”Handplockat- på utflykter i bildarkivet ”

består av fyra fotografer/konstnärer med bakgrund från Högskolan för Fotografi (Göteborg) med önskan att använda sig av både den akademiskt teoretiska delen som den konstnärligt praktiska då det gäller att reflektera och forska kring den fotografiska bilden.

Vår gemensamma nämnare är en stark tilltro till visuellt berättande och en önskan att genom ett fotografiskt bildmaterial föra en diskussion om ämnen som korsar flera olika områden. Med denna gemensamma grund har vi skapat en konstutställning, et teoretiskt seminarium och ett barnprojekt vid Naturhistoriska museet i Göteborg, vinteren 2011. Där tar vi oss alla an eller inspireras av ett fotografiskt arkivmaterial, och temat är bilder av djur och natur i fotografiska samlingar, museum och arkiv. Våra frågeställningar och reflektioner rör både historia, naturvetenskap, filosofi, sociologi, psykologi, konst och konstvetenskap, där den sammanhållande faktorn är att ingången är visuell. Med utgångspunkt i dessa erfarenheter önskar vi nu att ge ut en bok i samarbete med förlaget 284, för att vidareutveckla utställningens tema.
Projektet er stöttat av Kulturkontakt Nord, (KKN)
Göteborgs Stad och
Letterstedtska Föreningen

Red: Hendrik Zeitler
Lars Dyrendom
Christine Sjöberg
Fröydi Laszlo


Handplockat: Chrisrine Sjöberg

 


Cut Out: Christine Sjöberg. Vinge: Fröydi Laszlo. Utstillingsbilde: Hendrik Zeitler

<< Tillbaka

 

 

 

 

Remember Me